Webinariile Hub for Business Journalism: despre rolul graficii în jurnalismul modern, cu Monica Ulmanu

Un nou webinar „Hub for Business Journalism” i-a adus pe tinerii înscriși în proiect alături de Monica Ulmanu, pentru a discuta despre importanța ilustrațiilor ingenioase în jurnalismul modern.

Webinarul organizat joi, 27 ianuarie, a stârnit discuții despre tehnicile de grafică la care tinerii jurnaliști pot apela pentru a realiza articole de impact. La webinar au luat parte și jurnaliști ai publicațiilor partenere PressHUB.

„Totul este despre cum trăiești povestea, narațiunea. […] Jurnalismul vizual este foarte puternic. ” – Monica Ulmanu

Webinarul face parte din proiectul „Hub for Business Journalism”, care își propune să aducă un suflu nou în jurnalismul economic și de business din România. Proiectul este adresat atât jurnaliștilor cât și tinerilor pasionați de jurnalismul de business.

Articolele din cadrul proiectului se regăsesc atât pe portalul PressHUB, cât și pe platformele online ale partenerilor HotNews, Adevărul, RFI, Euractiv, Profit.ro, NewMoney, Financial Inteligence, Economedia, Ziarul de Iași, Betanova, Năsăudeanul și Argeșul Online. Mai multe detalii despre proiect aici.

Monica Ulmanu este Editor pentru The Washington Post.

Prin ilustrațiile sale, Monica abordează cel mai des subiecte legate de schimbare climatică și sănătate publică.

În 2020 a câștigat premiul Pulitzer pentru jurnalism explicativ, împreună cu echipa alături de care a lucrat la „2C: Beyond the Limit”, o serie de articole care au documentat efectele teribile ale temperaturilor extreme pe planetă.

Înainte de a lucra pentru the Washington Post, Monica a lucrat și pentru The Guardian, Reuters, Boston Globe și New York Times.