Echipa

Cristina Guseth

Cristina Guseth

[email protected]

Cristina Guseth este directorul Fundației Freedom House România (FHR), din 1997. Înainte de aderarea României la UE (2005-2007), Cristina Guseth a coordonat departamentul de relații media și PR din cadrul Delegaţiei Comisiei Europene în România.
De-a lungul anilor, Cristina Guseth a implementat proiecte care cumulativ depășesc suma de 3 milioane de Euro, lucrând cu Comisia Europeană (e.g. DG COMP, DG REGIO, DG HOME, Oficiul European de Luptă Antifraudă), ambasadele SUA, UK, Franța, Olanda, Norvegia la București, cât și cu instituții de stat și diverse entități ale societății civile (e.g. Fondul pentru Dezvoltarea Societății Civile).
Proiectele dezvoltate de FHR au abordat probleme legate de stat de drept, justiție, bună guvernare, integrare Europeană, nediscriminare, mass-media și combaterea știrilor false.
Din 2017, Freedom House România a dezvoltat prima rețea de presă locală din România – PressHub – care cuprinde peste 30 de publicații.

Ștefan Josan

Ștefan Josan

[email protected]

Ștefan Josan este coordonator de proiecte la Freedom House România. Ștefan este expert în relații internaționale și afaceri europene, fiind specializat pe statele din centrul și estul Europei. A lucrat la Parlamentului European, Centrul Wilfried Martens pentru Studii Europene și la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa/ODIHR. Este absolvent de Relații Internaționale și Studii Europene al College of Europe, al Universității Paris-Est Marne-la-Vallée și al Universității Babeș-Bolyai.

Carmen Dumitrescu

Carmen Dumitrescu

Carmen Dumitrescu este jurnalist de investigație. Și-a început activitatea jurnalistică în județul Teleorman, fiind co-fondator al ziarului Liber în Teleorman, unde a realizat numeroase anchete legate de corupția din județ. Ulterior, a devenit colaborator al mai multor instituții media din București, precum Mediafax, Europa FM sau G4Media. A absolvit programul de cercetare și investigație „Edward R. Murrow” în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii „Presă Locală”. Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului „Romanian Woman of Courage” în anul 2019.
Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea „Cei care nu mint”.

Georgeta Marin

Georgeta Marin

Georgeta Marin – Economist – studii de master în contabilitate și audit –  Experiență de peste 17 ani în servicii de contabilitate, salarizare și consultanță: personae juridice fără scop patrimonial, servicii, comert, transport, productie.

Augustina Petcu

Augustina Petcu

Augustina Petcu este manager financiar la Freedom House România și este responsabilă de raportarea financiară a proiectelor către parteneri și finanțatori, printre care Comisia Europeană, ambasada SUA, a Marii Britanii, etc. Anterior, Augustina a lucrat la Ozone Management International, La Fantana, A&D Pharma. Este absolventă a Facultății de Științe Economice la Universitatea Al.I Cuza – Iași.

Teofana Cepoi

Teofana Cepoi

Teofana Cepoi este asistent de proiecte în cadrul Freedom House Romania. A lucrat în domeniul dezvoltării comunitare și pedagogiei în Kenya, India, Franța și cu solicitanții de azil din Italia. Este absolventă în Relații Internaționale și Studii Europene, iar în prezent este masterandă la Development, International Cooperation and Humanitarian Aid și la Psihologie.

Fritz - acoperitul nostru

Fritz - acoperitul nostru

Fritz e un pisoi muntean din Moeciu, venit în Capitală cu fratele și sora.

Fratele și-a găsit stăpân de încredere în sectorul 1, iar sora lui Fritz s-a îndrăgostit, și-a urmat legile firii și ne-a părăsit. Fritz ne-a rămas alături.

Mai are opt vieți, pentru că una și-a consumat-o deja pe când era plecat de la birou, în cantonament, zburând de la etajul șapte la vânătoare de porumbei.  

Fritz știe tot ce se petrece în acest birou. Dar nu poate spune.