Webinariile Hub for Business Journalism: despre mecanismele politicilor monetare cu, Adrian Codirlașu

Tinerii înscriși în proiectul Hub for Business Journalism au participat la un nou webinar desfășurat joi, 21 octombrie. Adrian Codirlașu, vice-președinte al Certified Analysts Romania, a discutat alături de aceștia despre evoluția economiei reale, a ratei inflației și mecanismele politicilor monetare.

De-a lungul discuției au fost abordate și teme precum evoluția pieței energetice și protecția consumatorului. Abordarea tehnică, sprijinită pe date reale ale evoluției prețurilor, a dus la discuții aprofundate despre cel mai bun comportament al consumatorului în contextul schimbărilor de pe piața energiei.

„Educația economică este importantă pentru a lua decizii pentru noi înșine. Dacă știm ce ne avantajează, ne putem proteja de eventualele pericole economice, putem lua decizii bune pentru noi.” – Adrian Codirlașu

Webinarul face parte din proiectul „Hub for Business Journalism”, care își propune să aducă un suflu nou în jurnalismul economic și de business din România. Proiectul este adresat atât jurnaliștilor cât și tinerilor pasionați de jurnalismul de business.

Articolele din cadrul proiectului se regăsesc atât pe portalul PressHUB, cât și pe platformele online ale partenerilor HotNews, Adevărul, RFI, Euractiv, Profit.ro, NewMoney, Financial Inteligence, Economedia, Ziarul de Iași, Betanova, Năsăudeanul și Argeșul Online. Mai multe detalii despre proiect aici.

Adrian Codirlașu deţine certificarea CFA din anul 2006 şi titlul de Doctor în Economie cu specializarea în finanţe internaţionale. cu o experienţă de zece ani în managementul riscului și de cinci ani ca Senior Options Dealer în sistemul bancar. În ultimii zece ani Adrian a fost membru al Comitetului Director al CFA România, ocupând în acest moment funcția de vice-președinte.

În ultimii 10 ani Adrian a fost membru al Comitetului Director al CFA România şi în perioada 2009 – 2011 precum si intre anii 2015 – 2020 a fost Preşedintele acestei asociaţii.
Intre 2011-2013 Adrian a fost preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiari-Bancari din România. De asemenea, Adrian a ocupat poziţia de Economist Senior în cadrul departamentul de cercetare din cadrul Băncii Naţionale a României pentru aproape 6 ani.