Webinariile Hub for Business Journalism: mecanisme de inflație

Webinariile „Hub for Business Journalism” continuă! Cel de-al treilea webinar l-a avut ca invitat pe Mihai Copaciu, Director adjunct al Direcției de Modelare și Prognoze Macroeconomice a BNR.

Webinarul organizat marți, 21 decembrie, s-a concentrat pe explicarea mecanismelor inflației. Invitatul a explicat în detaliu factorii de care depinde inflația, modul în care este calculată și predictibilitatea fluctuaților acesteia.
Explicațiile tehnice complexe au fost în principal adresate celor cu un nivel cel puțin mediu de cunoștințe economice.

Webinarul face parte din proiectul „Hub for Business Journalism”, care își propune să aducă un suflu nou în jurnalismul economic și de business din România. Proiectul este adresat atât jurnaliștilor cât și tinerilor pasionați de jurnalismul de business.

Articolele din cadrul proiectului se regăsesc atât pe site-ul PressHUB, cât și pe platformele online ale partenerilor HotNews, Adevărul, RFI, Euractiv, Profit.ro, NewMoney, Financial Inteligence, Economedia, Ziarul de Iași, Betanova, Năsăudeanul și Argeșul Online. Mai multe detalii despre proiect aici.

Mihai Copaciu este Director adjunct al Direcției de Modelare și Prognoze macroeconomice al BNR. A publicat numeroase articole și cărți de expertiză economică asupra dezvoltării sustenabile României și a integrării europene. A predat macroeconomie în cadrul Academiei de Studii Economice din București și a fost technical advisor pentru Fondul Monetar Internaţional.

De asemenea, Mihai Copaciu este unul dintre inițiatorii proiectului ERMAS-Annual Scientific Conference of Romanian Academic Economists from Abroad, proiect pentru care a fost laureat cu premiul Foreign Policy Romania 2015 Awards.