Webinariile Hub for Business Journalism: despre întreprinderile de stat cu, Sorana Baciu

Cel de-al doilea webinar „Hub for Business Journalism” i-a adus pe tinerii înscriși în proiect alături de Sorana Baciu pentru a discuta despre importanța întreprinderilor de stat în economia României.

Webinarul organizat luni, 25 octombrie, a stârnit discuții despre listarea la bursă și transparentizarea instituțiilor de stat din România, piețele de capital și importanța unei bune administrări a întreprinderilor de stat.

„Este foarte important ca un jurnalist de business să abordeze astfel de teme și să nu se teamă să ceară răspunsuri instituțiilor de stat. Instituțiile statului trebuie să fie gata să ofere informații [despre propria administrație] atunci când le sunt cerute.” – Sorana Baciu

Webinarul face parte din proiectul „Hub for Business Journalism”, care își propune să aducă un suflu nou în jurnalismul economic și de business din România. Proiectul este adresat atât jurnaliștilor cât și tinerilor pasionați de jurnalismul de business.

Articolele din cadrul proiectului se regăsesc atât pe portalul PressHUB, cât și pe platformele online ale partenerilor HotNews, Adevărul, RFI, Euractiv, Profit.ro, NewMoney, Financial Inteligence, Economedia, Ziarul de Iași, Betanova, Năsăudeanul și Argeșul Online. Mai multe detalii despre proiect aici.

Sorana Baciu este administrator independent și consultant internațional cu expertiză în planificare strategică și financiară, piețe de capital, managementul schimbării și guvernanță corporativă; are o experiență de peste douăzeci de ani în funcții de conducere deopotrivă în sectorul privat și cel public. În calitate de administrator al firmei de consultanță Acgenio, derulează proiecte cu instituții internaționale precum Banca Mondială și BERD, în Romania și în regiunea CEE.

În ultimii zece ani, Sorana Baciu a promovat activ standardele de guvernanță corporativă atât în întreprinderile publice, cât și private din România și regiunea CEE.