TVR, pres in fata USL

CNA a creat un precedent periculos: a validat dezechilibrul politic flagrant între Putere şi Opoziţie pe postul public de televiziune. De acum, programele pot fi întrerupte pentru a difuza manifestări electorale!

Sâmbătă, 31.08.2013, ora 17.10. Pe TVR 1 începe emisiunea Garantat 100%. Nişte tineri cântă o melodie. Nu apucă să o termine. Brusc, emisiunea se întrerupe.

 

Pe ecrane apare Telejurnal – Ediţie Specială. Prezentatorul Mircea Radu anunţă: „Bine v-am găsit la o nouă ediţie specială! În câteva momente, va începe unul dintre evenimentele importante ale unui maraton politic, care a început astăzi: lansarea programului “România pentru tineri”, program dedicat în întregime susţinerii candidaturii preşedintelui Crin Antonescu la Preşedinţia României. Dăm acum legătura acolo, să vedem ce se întâmplă.” Pe ecrane e afişat titlul ROMÂNIA PENTRU TINERI, subtitlul Tinerii îl susţin pe Crin Antonescu.

Transmisiunea în direct a mitingului din Sala Sporturilor din Constanţa a durat 48 de minute, până la ora 18.

„Mircea Radu e de vină!”

Cazul scandalos al acestei emisiuni a fost luat în discuţie de CNA în şedinţa din 5 noiembrie. Narcisa Iorga a cerut reprezentantei TVR să precizeze câte ediţii speciale au fost difuzate de la 1 ianuarie 2013 şi până în prezent. Raportul este uluitor: au fost 27 de ediţii speciale. Dintre ele, 13 au fost de la USL şi numai 2 de la PDL (în aceeaşi zi). Restul au fost declaraţii de la Cotroceni ale şefului statului, care, potrivit legii, nu sunt politice. Nimic de la alte formaţii de opoziţie.

Narcisa Iorga a propus sanţionarea TVR, invocând Legea, respectiv Codul audiovizualului, care obligă la pluralism, obiectivitate şi echilibru în ştiri, în funcţie de reprezentarea parlamentară şi locală. Propunerea nu a întrunit decât 4 voturi. Mai mult, Răsvan Popescu a declarat că e o greşeala de exprimare a prezentatorului, dar nu e vorba despre campania electorală a lui Crin Antonescu.

Citește articolul integral pe evz.ro