Turnul Bisericii Sf. „Spiridon”, construit în 1786, a intrat în proces de reabilitare. Prelații au început lucrările deși n-au strâns fondurile necesare – PressHub

Demersurile privind restaurarea Turnului „Bisericii Sfântul Spiridon” din Iași au început încă din 2009, atunci când parohul Bisericii „Sfântul Spiridon” a inițiat demersurile pentru reabilitare. Tot atunci, erau montate schele de jur împrejurul turnului în care se află clopotnița, construcție considerată una dintre cele mai frumoase și valoaroase de acest fel din Iași.

Deși, de regulă, expertizarea unui astfel de obiectiv ar fi trebuit să dureze câteva luni, în cei opt ani de la montarea primelor schele, clericii s-au lovit de birocrație, de lipsa fondurilor, dar și de neclarități privind proprietarului turnului.

Pentru obținerea avizului, preoții au fost obligați să depună la dosar documentele care să ateste că turnul se află în proprietatea parohiei. Însă atât turnul cât și biserica de lângă, figurau în patrimoniul public, fiind naționalizate de comuniști încă din 1948.

A fost necesar ca Parohia „Sf. Spiridon” să ceară,…