„Justiție și Stat de drept”, noua secțiune a TJA susținută de Fundația KONRAD ADENAUER – Programul Media Europa de Sud-Est

Cu susținerea generoasă a Programului Media Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer, anunțăm deschiderea unei noi secțiuni, „Justiție și Stat de drept”, în cadrul concursului „Tânărul Jurnalist al Anului”. Așteptăm înscrieri până în 20 octombrie 2014.

Gala de decernare a premiilor pentru cele patru secțiuni va avea loc în cea de-a doua parte a lunii noiembrie.

2013 a fost un an agitat pentru justiție, cu dosare grele pe rol, cu schimbări aduse Codurilor chiar înaintea intrării lor în vigoare sau cu evenimente precum „Marțea Neagră” ce au pus în pericol statul de drept.

Putem evalua acum „la rece” mișcările de pe frontul justiției din anul trecut. Și, de asemenea, îl putem premia pe cel mai bun tânăr jurnalist care a relatat constant despre aceste evenimente – un ziarist profesionist, riguros, al cărui respect pentru corectitudine și echilibru izvorăște din asumarea personală a valorilor pe care se sprijină o democrație: stat de drept, libertatea de exprimare, respectul demnității umane.   

În următoarele patru săptămâni, până în 20 octombrie 2014 inclusiv, așteptăm înscrieri din partea tinerilor jurnaliști români pentru această nouă secțiune deschisă.

Pentru a intra în competiție, candidații trebuie:

– să fi avut mai puțin de 35 de ani la data publicării articolelor cu care se înscriu;

– să trimită în format electronic (textul integral, link și PDF) la [email protected], cu Cc la [email protected], maximum trei articole relevante pentru domeniul „Justiție și Stat de drept” pe care le-au publicat în print sau online în 2013, articole care să nu mai fi fost înscrise într-o altă competiție;

– să trimită un CV și o scurtă descriere a experienței și activității lor editoriale.

Data limita pentru înscrieri este 20 octombrie 2014 inclusiv.

Începând cu data de 21 octombrie 2014, patru jurii specializate vor evalua articolele înscrise în secțiunea Justiție și Stat de drept (susținută de Fundația Konrad Adenauer – Programul Media Europa de Sud-Est), precum și articolele deja înscrise în celelalte trei secțiuni – Actualitate (sponzorizată de E.ON), Economie, Finanțe & Bănci (sponsorizată de UniCredit Țiriac Bank) și Mediu & Ecologie (sponsorizată de Eco-Rom Ambalaje).

În cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie 2014, vom organiza ceremonia de decernare a premiilor celei de-a 15-a ediții a concursului „Tânărul Jurnalist al Anului”.

Vă invităm să ne apreciați contul de facebook – fb.com/TanarulJurnalist – pe care îl actualizăm cu informații despre concurs și cu articole despre câștigătorii edițiilor anterioare.