Seria de seminarii pentru pregatirea magistratilor în domeniul concurentei a ajuns la final

În perioada 18-19 noiembrie s-a desfășurat ultimul seminar din programul Economie, Legislaţie şi Concurenţă: Pregătire Interdisciplinară pentru Magistraţi. La evenimentul desfăşurat la Hotel Orizont din Predeal au participat magistraţi români, judecători şi procurori, membri ai grupului ţintă.

 

În cadrul celor trei seminarii, peste 50 de magistraţi români au fost pregătiţi în dreptul concurenţei şi au beneficiat de o introducere în fundamentele economice ale acestui domeniu. Materialele prezentate în timpul sesiunilor vor fi compilate de către experţii participanţi în proiect într-un ghid interdisciplinar în dreptul concurenţei. Acesta din urmă va fi diseminat în cadrul conferinţei de încheiere a proiectului ce va avea loc în luna martie a anului viitor.

Pentru mai multe informaţii despre program, experţi şi prezentările lor, evenimente, legislaţie şi ştiri din domeniu puteţi accesa pagina de internet: http://www.freedomhouse.ro/concurenta/.

Începând cu săptămâna 25 – 29 noiembrie, pagina de internet a proiectului va găzdui în mod regulat articole de profil privind teme de concurenţă realizate de experţii din proiect şi prezentările acestora.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin programul Justiţie Civilă şi este implementat deFreedom House România în parteneriat cu Institutul Naţional al MagistraturiiMinisterul Public,Consiliul ConcurenţeiAsociaţia Naţională a Specialiştilor în Achiziţii şi Magistrats européens pour la démocratie et les libertés (MEDEL).