Seminar „Schimb de bune practici pentru consolidarea relației dintre activiști civici și jurnaliști”

În weekendul 2-3 iulie 2021 a avut loc seminarul „Schimb de bune practici pentru consolidarea relației dintre activiști civici și jurnaliști”, din cadrul proiectului „Cohesion Policy Booster în România: Closer to Citizens”. Am adus împreună jurnalilști din rețeaua Presshub.ro și activiști civici pentru a crea un mediu facil unui dialog social și proactiv în ceea ce privește scopurile comune pentru crearea unei comunități implicate. A reprezentat un schimb de bune practici în domeniul social și civic, pentru promovarea și protejarea drepturilor omului și a independenței presei.

Printre invitați s-au numărat și Valeria Tudora, expert în achiziții publice și manager de proiect, Dan Trifu, vicepreședinte al Fundației Eco-Civica, Attila Biro, jurnalist în cadrul Rise Project, Liviu Ianași, arhitect și doctor în urbanism și Silvia Tăbușcă, consilier în cadrul Ministerului Justiției pe direcția Statul de Drept și Lupta împotriva Corupției.

Temele principale au fost protejarea mediului, traficul de persoane, jurnalismul de investigație și posibile mecanisme de colaborare între reprezentanți ai societății civile și jurnaliști, cu scopul creării unor schimbări sustenabile pe termen lung în societatea românească.