Sechestru DIICOT pe averile lui Vântu și Luca

Procurorii DIICOT au pus sechestru pe averile lui Sorin Ovidiu Vântu, Liviu Luca și Octavian Țurcan, cercetați în dosarul delapidării patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA, disjuns din cauza Petromservice.  Este vorba despre o anchetă finalizată a DIICOT care identifică o delapidare de 12 milioane de euro, cu 21.000 de păgubiți – membri ai Asociaţiei Salaraţilor SNP Petrom SA. Procurorii lucrează în acest moment la rechizitoriu.

Cotidianul Evenimentul Zilei arată că procurorii au lucrat timp de două luni la identificarea, inventarierea și centralizarea averilor lui Luca și Vântu. În premieră, în acest caz „a fost instituit sechestru asigurător pe toate acţiunile pe care inculpaţii le deţin în România, aşa cum rezultă de la Registrul Comerţului”, au declarat pentru Evenimetul Zilei surse judiciare. Astfel, Vântu nu mai poate uza de acţiunile de la Banca de Investiţii şi Dezvoltare, Romanian News SRL, Imola Network SA şi Realitatea Media Barter Deals, iar printre acţiunile sechestrate lui Liviu Luca se numără şi cele de la Global Video Media.

Potrivit Evenimentului Zilei, „au fost puse sub sechestru terenuri, imobile, bărci, şalupe, maşini. Au fost identificate şi „asigurate” peste 30 de bunuri mobile şi imobile din averea de la Păuleşti a „sindicalistului” Liviu Luca, inclusiv o şalupă.

Printre bunurile lui SOV indisponibilizate se află celebrele ambarcaţiuni de agrement Ranger Z 22 şi Ranger Renta 210 ale afaceristului care a condus din umbră destinele economice ale ţării, dar şi patru imobile, printre care se află terenul de aproape 2000 de mp de la Mihăileşti, judeţul Giurgiu, şi construcţiile aferente, ca şi alte imobile din judeţul Iaşi. Două maşini Audi deţinute de SOV au fost, de asemenea, sechestrate.

Lui Octavian Ţurcanu, mâna dreaptă a lui Vîntu, i s-au poprit vila somptuoasă din strada Polonă, de 981 mp construiţi plus anexe, şi un teren din Bucureşti, în suprafaţă de 229 mp, situat pe strada Iancu Nicolae.

În dosar au fost asigurate, terenuri şi alte imobile de la Ploieşti, Snagov, Mihăileşti, Voluntari au fost, de asemenea, puse sub sechestru asigurător, în vederea recuperării prejudiciului de peste 12 milioane de euro şi 41 de milioane de lei.”