Poziția şefului Comisiei SRI din Parlament, Georgian Pop, față de amendamentul lui Florin Iordache

Deputatul PSD Georgian Pop a dezbătut împreună cu jurnaliştii „Adevărul“ Ioana Lupea şi Dan Marinescu pe marginea iniţiativei colegului său Florin Iordache de a interzice folosirea de către Parchet a convorbirilor interceptate de SRI care vizează siguranţa naţională în alte cazuri de infracţiuni comise de cei ale căror telefoane sunt ascultate cu mandat de la procurori.

Georgian Pop a declarat că nu a fost consultat de colegul său, deputatul PSD Florin Iordache, în legătură cu modificarea legii 51/1991, prin care procurorii nu mai pot utiliza în dosarele de corupţie interceptările realizate pe mandate de siguranţă naţională.

„Camera Deputaţilor este cameră decizională. Este vorba de modificări legislative. Ne interesează ca legea să fie respectată şi aplicată. La respectarea legii, pe zona de interceptări, un rol revine comisiei pe care o conduc. Un aspect fundamental al statului de drept este să producă probe. Un astfel de principiu al colegului meu însă este de a imputa dreptul statului de drept. În Camera Deputaţilor, în urma discuţuiilor cu colegii, vom găsi formula europeană. În practicile statelor NATO nu apare un astfel de principiu. Un astfel de principiu nu e binevenit pentru practicile judiciare din România. Ce dorim este o legislaţie care să ne ajute să prindem infractori“, a precizat Pop, la Adevărul Live.

Citeste tot articolul aici