Piesa de teatru ”Şi atunci oamenii devin păsări”, la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei

 

Un grup de studenţi din cadrul UNATC Bucureşti, prezenţi în cadrul unei tabere de vară la Sighet, vă propun un eveniment cultural – istoric de excepţie.

 Piesa de teatru „Şi atunci oamenii devin păsări”, după un scenariu original, în care aceşti tineri studenţi au valorificat experienţe din viaţa deţinuţilor, aşa cum au reieşit ele din relatările acestora, ori membrilor familiilor lor, într-o regie, respectiv scenografie care le aparţine 100%, aduce in faţa publicului un concept inovativ, interactiv, pentru un transfer superior al emoţiei actului artistic.

Joi, începând cu ora 19, la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, puteţi plonja în realitatea cruntă a unor timpuri pe care nu avem dreptul să le uităm, ori ignorăm.

Conceptul poate găzdui 20-25 de spectatori/ reprezentaţie, tinerii actori evoluând de două ori, pentru a oferi şansa cât mai multor sigheteni să participe.

Intrarea este gratuită. Prezenţa, într-un oraş a cărui istorie a fost marcată indiscutabil de funcţionarea aici, timp de prea mulţi ani, a unei închisori politice, care a frânt mii de destine, este imperativă!

 

(Sighet247.ro – 6 iulie 2022)