Orașe mici, cu oameni mari – Cum se naște și crește filantropia în România. Studiu de caz: Odorheiul Secuiesc – PressHub

Csaki Rozalia conduce Fundația Comunitară din Odorheiul Secuiesc. O echipă din doar cinci oameni a reușit să mobilizeze comunitatea și să ajute spitalele și populația din orașul Odorheiul Secuiesc.

Am copilărit într-un oraș mic, Cristuru Secuiesc, și într-un bloc, în care pe scara noastră eram 40 de tineri. Erau zece ani diferență între cel mai mic și cel mai în vârstă. Am avut mii de experiențe comune, de echipă. Din copilărie am încredere în forța grupurilor de oameni, în forța echipei.

Am jucat în teatru, am participat în corul elevilor. Aceste experiențe mi-au arătat cât de frumoase sunt diversitatea și armonia grupului. În anii de liceu am fost membră și după aceea directorul consiliului elevilor din liceul pedagogic. Cred că am căpătat de atunci «virusul civil».

Azi știu că de fapt ăsta-i drumul meu. Am primit un talent de a crede în oameni și de a-i motiva, ajuta, încuraja pe cei care vor să facă ceva pentru schimbări…