O nouă ediție a TJA. Și o surpriză cu două secțiuni distincte: „Justiție și Stat de drept” și „Investigații”

În 2015 suntem în măsură să adăugăm la secțiunile clasice ale concursului Tânărul Jurnalist al Anului (Actualitate internă, Economie, Justiție și Stat de drept și Mediu) o nouă secțiune cerută de public și vitregită de mulți patroni de publicații – Investigații.

Vom departaja astfel mai bine domeniile față de anul trecut (când candidaturile excelente și diverse de la „Justiție și Stat de drept” au pus juriul într-o poziție foarte dificilă). Îi vom recompensa pe măsură atât pe ziariștii care urmăresc în mod curent evoluția justiției în România (activitatea parchetelor, evoluția dosarelor în instanțe, amenințările la adresa statului de drept, reforma justiției și activitatea instituțiilor fundamentale ale statului etc.) și care se pot înscrie la Justiție și Stat de drept, cât și pe aceia care investighează evaziunea fiscală, contrabanda, spălarea de bani, corupția și care își pot trimite cele mai bune anchete publicate la secțiunea Investigații.

O altă noutate față de edițiile precedente este înscrierea în concurs a articolelor recente – vom lua în considerare și articolele publicate anul acesta, până în 31 august 2015. La această ediție, una de tranziție, vom primi articolele publicate în anul anterior concursului (cum a fost regula celor 15 ediții trecute ale TJA).

Și o ultimă surpriză… deocamdată. Ceremonia de premiere va avea loc în cadrul celei mai mari conferințe media din regiune – Forumul Media Europa de Sud-Est care se va desfășura anul acesta la București, în 5-6 noiembrie 2015.

Ediția din 2015 se desfășoară cu ajutorul sponsorilor UniCredit BankEco–Rom AmbalajeAlexandrionPolisea și Antalis și cu susținerea Programului Media Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer și The Group. 19 octombrie 2015 va fi ultima zi de înscrieri și îi rugăm pe cei interesați să consulte pagina special dedicată concursului, freedomhouse.ro/tja