„Nu suntem eroi în halate albe. Am fost sacrificații de serviciu ai sistemului medical. Ne-au trimis în focar ca pe vite la abator”

23. Acesta pare doar un număr. Pentru cei direct vizați va rămâne valoarea netă a personalului angajat la Spitalul Județean de Urgență Deva pe care sistemul medical a experimentat COVID-19.

Un simplu telefon al șefului de secție și un DA, fără șovăire, a unor angajate disciplinate a reprezentat începutul calvarului. Ce nu s-a văzut dincolo de „costumele de cosmonaut”?! Ce a însemnat punerea în operă a unui act medical, pipăit la firul ierbii, și făcut după instinctele profesionale? Fără coordonarea unui medic.

Povestea de viață, desprinsă parcă dintr-o altă… viață a uneia dintre asistentele care a intrat în prima tură după carantinarea unității medicale de la Deva.

31 martie 20.20 sau începutul unei noi vieți

Șefii de la trei secții ale Spitalului Județean de Urgență Deva – Psihiatrie, Recuperare și Dermatologie – au sunat mobilizarea. Au făcut-o la propriu, prin intermediul unui telefon, fără vreun ordin de serviciu sau o…