Muzeul de Istorie din Tecuci deține un automobil de epocă unic în România. Povestea mașinii care a învins Securitatea și a apărut în filmul “Restul e tăcere”

Directorul muzeului, Viorel Burlacu, a declarat pentru justitiecurata.ro că există un proiect prin care începând din această iarnă automobilului i se va asigura climatizarea de care are nevoie și va fi expus în mod permanent.

 Pe 24 iunie 2017, autoturismul Ego 4/14 a participat la Concursul de Eleganţă Sinaia – 2017 (CES) – eveniment inclus şi în calendarul Federaţiei Internaţionale a Vehiculelor Istorice (FIVA) – organizat, la Muzeul Naţional Peleş, de Retromobil Club România, sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regele Mihai I al României. Ego-ul tecucean a câştigat Premiul Special „Cel mai vechi automobil participant” şi Locul III la Categoria „Antebelice Cabriolet”, în condiţiile în care a avut parte de un juriu internaţional prezidat de Jean Jaque Martens (Belgia), dar şi de o concurenţă serioasă: peste 30 de autoturisme din Marea Britanie, Ungaria, Bulgaria şi România, printre care un Cadillac Series 90 V16 (1939), un …