La doi ani după reabilitarea cu fonduri europene, străzile din centrul istoric s-au deteriorat din cauza traficului auto intens. Primăria vrea să redea zona pietonilor – PressHub

În anul 2013 au început lucrările de reabilitare a centrului vechi al Constanței. În urma proiectului, zona veche a orașului a fost transformată semnificativ, iar zona s-a umplut rapid de cafenele, terase, restaurante și puburi, o parte din clădiri au fost reabilitate, iar centrul istoric a prins viață.

Proiectul de reabilitare s-a numit Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa și a fost accesat prin POR – fonduri structurale, având un buget total de aproximativ 38 de milioane de lei, dintre care 24,5 milioane de lei au reprezentat finanțarea europeană. Obiectivul general al proiectului a fost ”realizarea unei structuri rutiere adaptate cu precădere la circulația pietonală, mobilarea zonei cu mobilier urban în stilul arhitectonic Art-Nouveau și crearea rețelei de canalizare pluvială și iluminat public”. Proiectul a fost finalizat în prima jumătate a anului 2014.

La doar un an de la inaugurarea…