Judecătoarea Antoanela Costache, cercetată pentru 160.000 de euro nejustificabili

Judecătoarea Anemary Antonela Costache, de la Tribunalul Bucureşti, este cercetată de Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate de magistrat.

Suma, aproximativ 160.000 de euro (echivalentul a 708.000 lei), a fost strânsă în perioada în care Costache şi-a exercitat funcţia de judecător (octombrie 1996 – 31 decembrie 2012), se arată într-un comunicat de presă al ANI. 

De asemenea, ANI a identificat elemente privind posibila încălcare a legislaţiei fiscale de către fostul soţ al judecătoarei, Constantin Costache, cu privire la veniturile obţinute conform extraselor bancare şi nedeclararea la Administraţia Finanţelor Publice.

ANI a sesizat, pe de o parte, Comisia de cercetare a averilor din Cadrul Curţii de Apel Bucureşti, dar şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în vederea stabilirii obligaţiilor fiscale referitoare la veniturile realizate de către fostul soţ al persoanei evaluate.

Citește știrea pe http://www.romanialibera.ro