INTERVIU Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, despre marile schimbări din viitorul buget UE: 4 miliarde de euro pentru mediul privat, regândirea POCU, accentul pus pe noile tehnologii și inovație

Mediul privat din România ar putea avea la dispoziție fonduri europene de 4 miliarde de euro din viitorul buget UE, dacă propunerile actuale sunt acceptate în negocierile aflate în curs, declară într-un interviu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Oficialul spune că, pe lângă proiectele clasice de sprijinire a start-up-urilor, România vrea să sprijine cu 2 miliarde de euro proiecte private din zona de înaltă specializare (materialele viitorului, nanotehnologie etc.).

În total, România ar putea beneficia de fonduri europene pentru coeziune de 30,5 miliarde de euro dacă propunerea inițială a Comisiei Europene va fi acceptată de toate părțile implicate în negociere. În plus, România vrea să poată muta banilor europeni între diferitele axe și programe, tocmai pentru a putea folosi fondurile UE pentru nevoile stringente, precum infrastructura.

Interviul cu Marcel Boloș:

Rep: Cea mai semnificativă nouă politică european este Green Deal, Pactul…