Înscrieri în programul „Bursele Europene: Jurnaliști în Dialog” 2015

UPDATE: Freedom House România (FHR) anunță prelungirea termenului limită pentru înscrierea în programul „Bursele Europene: Jurnaliști în dialog”, derulat de Reprezentanța Comisiei Europene, FHR și Mercury360 Communications. Prin urmare, până luni, 16 martie 2015 inclusiv, vă puteți  înscrie pentru a fi selecționați în program, prin transmiterea către Freedom House România a maximum două articole, analize, reportaje ori postări în care ați abordat tematica europeană.

Reprezentanța Comisiei Europene, Freedom House România și Mercury360 Communications anunță deschiderea înscrierilor pentru ediția 2015 a programului „Bursele Europene: Jurnaliști în Dialog”.

Programul se adresează ziariștilor din presa locală – print, online, radio, TV -, precum și bloggerilor și freelancerilor, care manifestă interes pentru tematica europeană și poziționarea României în UE.

Până în data de 27 februarie 16 martie 2015 inclusiv vă puteți  înscrie pentru a fi selecționați în program, prin transmiterea către Freedom House România a maximum două articole, analize, reportaje ori postări în care ați abordat tematica europeană.

În data de 6 martie 18 martie 2015, vom anunța numele participanților selecționați.

În perioada martie-octombrie 2015, vom organiza șase seminare de câte o zi în diferite orașe ale țării.

Angela Filote, șef al Reprezentanței Comisiei Europene în RomâniaAlături de șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, dna Angela Filote, și de alți vorbitori cu expertiză în domeniu, vom dezbate temele europene ale momentului și evoluțiile politice, economice și de securitate regionale cu impact asupra României.

10 dintre participanții la aceste seminare vor fi ulterior selectați pentru a efectua vizite sau stagii de studiu la Bruxelles.

Pentru participarea la selecție, vă rugăm să:

1) completati electronic fișa de înscriere – download Inscriere_selectie_BEJD_2015

2) trimiteti maximum două articole, analize, reportaje ori postări în care ați abordat tematica europeană, redactate și publicate în anul 2014.

Fișa de înscriere completată în format electronic și produsele editoriale cu care vă înscrieți pentru această selecție trebuie trimise prin e-mail la [email protected], cu copie la [email protected], până cel târziu în data de 27 februarie 16 martie 2015.

Vă rugăm să menționați drept titlu al email-ului:

Înscriere [prenume] [nume] BEJD 2015

Persoană de contact:

Laura Constantin

Organizator evenimente

Freedom House România
0731.909.907.


Atât Fundația Freedom House România, cât și Reprezentanța Comisiei Europene în România, au o îndelungată tradiție în organizarea de seminare dedicate profesioniștilor media.  În acest context este de menționat programul „Bursele Europene: Jurnaliști în Dialog”, program cu o istorie de peste două decenii, el fiind o continuare a „Burselor Freedom House pentru Jurnalisti” și a „Burselor Europene pentru Jurnaliști”.

Bursele Freedom House au contribuit în toți acești ani la dezvoltarea presei românești, susținând profesionalizarea jurnaliștilor și intermediind stagii în redacții din Statele Unite, precum și în instituții europene, ziare și asociații din Londra, Praga, Varșovia și Bruxelles. 

Peste 120 de jurnaliști au efectuat vizite de studiu ori stagii în instituții din străinătate prin Bursele Europene pentru Jurnaliști și Bursele Freedom House, printre care Sorina Matei, Bogdan Oprea, Silvia Vrânceanu, Paul Ciurari, Sorin Mihai Șchiopu, Marius Tucă, Dan Apostol, Angela Avram, Alina Stancu, Camelia Csiki, Robert Veress, Florin Negruțiu, Emilia Șercan, Melania Medeleanu, Dan Tăpălagă, Anne Marie Blăjan, Liviu Ghinea, Claudiu Pădurean, Grațian Mihăilescu, Cătălin Hopulele si Teodor Tiță.

Formular_Inscriere_selectie_BEJD_2015