În loc să se ocupe de prevenirea şi stoparea Covid-19, Moldova s-a axat doar pe tratament, ceea ce este criminal – PressHub

Expertul în sănătate Ala Nemerenco, fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Sandu, critică intenţia autorităţilor Republicii Moldova de a redeschide grădiniţele în unele localităţi, apreciind drept prematură o astfel de măsură dacă nu este bazată pe criterii clare.

Totodată, într-un interviu acordat Epoch Times România, experta a vorbit despre necesitatea unui ghid care să explice cadrelor didactice cum ar trebui să-şi organizeze activitatea, care nu se va mai desfăşura ca înainte de pandemie, dar şi despre riscurile infecţiei Covid-19 asupra copiilor.

Un alt subiect asupra căruia Nemerenco şi-a prezentat opinia a fost măsura autoizolării pentru persoanele care revin în ţară.

Epoch Times România: În cadrul ultimei sale emisiuni „Preşedintele Răspunde”, Igor Dodon a declarat că s-ar putea ca după 15 iulie, să fie redeschise unele grădiniţe în funcţie de situaţia pandemică din fiecare regiune. Miercuri, 1 iulie, câţiva membri…