Hackathon-ul bunei guvernări: Ce au făcut primăriile cu banii noștri

Cine: Open Data Hackathon

Unde: București

Când: 19-21 aprilie 2024

Cum participi: înscrie-te aici: https://shorturl.at/orOS0


Mandatul aleșilor locali din România se încheie în curând. Au avut patru ani pentru a arăta că știu să administreze banii publici. Au avut patru ani (sau chiar mai mulți) pentru a arăta că au meritat încrederea care le-a fost oferită prin vot.

Mai mult, pentru că se pregătesc de campania electorală, este posibil să se folosească de banii publici pentru a face campanie ascunsă și pentru a-și asigura succesul în alegeri.

Cât de eficiente au fost primăriile din București și din țară vom afla prin consultarea pe care acestea sunt obligate să le pună la dispoziția publicului, online. Uneori informațiile sunt la vedere, alteori sunt ascunse în spatele multor clickuri.

Le căutăm pe toate, le adunăm, le analizăm și le comparăm în cadrul Open Data Hackaton, organizat de Freedom House România, Expert Forum, Geeks for Democracy și Corupția ucide.

Evenimentul are loc la București, pe 19-21 aprilie 2024

Sunt invitați să ni se alăture jurnaliști, programatori, specialiști UX, graphic desingeri, reprezenanți ai ONG-urilor cu misiune civică, studenți interesați de subiect sau de jurnalism digital, profesori de jurnalism sau de științe politice, videographeri.

Pe cât posibil, ar fi bine să aplicați cu o echipă care să ajute să creăm povestea pe care vrem să o spunem. Vom porni de la seturi de date deschise pentru a realiza în echipe investigații bazate pe date sau diverse aplicații online care să arate cum sunt cheltuiți banii publici.

Dacă te încadrezi într-una dintre aceste specializări și vrei să participi la Open Data Hackaton, înscrie-te la [email protected].

Pentru întrebări, contactați coordonatoarea Data Journalism Hub, Crina Boroş, la [email protected].

Accesul este liber pentru cei care se înscriu.

Termenul limită pentru înscriere: 15.03.2024

Înscrie-te aici: https://shorturl.at/orOS0

Acest proiect este finanțat în parte printr-un grant al Departamentului de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate în această lucrare aparțin autorului/autorilor şi nu le reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al S.U.A.

Open Data Hackaton
Open Data Hackaton

Urmăriți PressHUB și pe Google News!