Frica de DNA și dosare penale: „E un gest de lașitate” să renunți la proiecte, „nu e o scuză să nu mai aduci bani europeni în comunitate”

În ultimii 12 ani, Primăria Tulcea a direcționat majoritatea finanțărilor europene în mediu, infrastructură și modernizarea și dotarea instituțiilor de învățământ. Până acum, administrația municipiului cu 90.000 de locuitori nu a ratat nici o investiție cu bani europeni din cele pe care le-a accesat. Alte proiecte depuse spre evaluare urmăresc direcționarea banilor europeni în construirea unui muzeu urban, a unui parc geologic și de agrement, în grădinițe și școli, și în transportul public. 

În anul 2015, Constantin Hogea, primarul Tulcei, a fost arestat preventiv timp de două luni și o altă lună a stat în arest la domiciliu. În 2018, procurorii au clasat dosarul și acuzațiile de luare de mită. Într-o altă speță, Hogea a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, însă judecătorii au trimis dosarul înapoi la DNA. Până în prezent, dosarul nu a fost retrimis în judecată. 

Primarul susține însă că „frica de…