Fostul preşedinte al Germaniei, în faţa instanţei

Christian Wulff trebuie să stea pe banca acuzaţilor, fiindcă a respins o înţelegere avansată de Parchet. Fostul preşedinte vrea să demonteze acuzaţia de primire de foloase necuvenite ce planează asupra sa. Fapta se pedepseşte cu amendă sau închisoare până la maximum trei ani. Este un eveniment senzaţional şi fără precedent în Germania.

Christian Wulff, preşedinte al Republicii Federale Germania în intervalul 2010 – 2012, va trebui să apară personal în faţa judecătorilor. Interesul presei este de acum imens. Toate detaliile neplăcute, care au culminat cu demisia preşedintelui, vor fi din nou luate sub lupă cu ocazia procesului.

Se va vorbi din nou despre înclinaţia politicianului creştin-democrat spre lux şi tovărăşia milionarilor, despre creditul controversat pe care l-a contractat pentru achiziţia unei vile, despre concediile pe care le-a petrecut în casele de vacanţă ale unor cunoscuţi cu dare de mână. (…)

Fostul preşedinte ar fi putut scăpa de acest spectacol dacă ar fi acceptat să plătească o amendă de 20.000 de euro, după cum îi propusese Procuratura. (…)

Wulff a refuzat însă oferta procurorilor, comunicând prin avocaţii săi că „intenţionează să lupte pentru onoarea şi drepturile preşedintelui în afara exerciţiului Christian Wulff”.

Eşuat ca politician, umilit de presă şi compătimit de mulţi dintre germani, Wulff vrea cel puţin să scape de stigmatul de infractor.

Citeste articolul aici