Fondurile europene pentru restaurarea a două monumente istorice din Constanța riscă să se piardă: Nu s-a prezentat nimeni la licitație

Banii europeni pentru restaurarea a două monumente istorice din Constanța ar putea fi pierduți. Motivul: nu s-a prezentat nicio firmă la licitația organizată de Consiliul Județean Constanța pentru desemnarea constructorului și a proiectantului. Este vorba de restaurarea Mormântului Pictat Hypogeu și a Edificiului Roman cu Mozaic, finanțarea europeană pentru cele două proiecte fiind de circa 16 milioane de lei.

Potrivit anunțurilor din sistemul electronic de achiziții publice, cele două licitații demarate la începutul lunii februarie 2019 au fost anulate după ce nu s-a depus nicio ofertă până la scurgerea termenului limită. 

Interesul firmelor pentru cele două proiecte de restaurare a fost atât de mic, încât nu numai că nu au fost depuse oferte, însă în sistemul electronic de achiziții publice nici măcar nu au fost solicitate clarificări despre documentații, așa cum se întâmplă la majoritatea achizițiilor publice. 

Care este…