EXCLUSIV. Moldova, în zodia coronavirusului. Despre tratamentul cu plasmă, efectele hidroxiclorochinei în tratarea coronavirusului şi anticorpi

Sistemul medical al Republicii Moldova se află în aceste momente în faţa unei provocări foarte serioase, a subliniat şeful Departamentului Anestezie şi Terapie Intensivă de la Institutul de Medicină Urgentă, Adrian Belîi, într-un interviu acordat Epoch Times România.

Pe de altă parte, deşi pe întreg teritoriul țării numărul de infectări continuă să crească – cel puţin asta arată datele anunţate zilnic de autorităţi -, cunoscutul medic Adrian Belîi susţine că Spitalul de Urgenţă nu e depăşit de situaţie în aceste momente.

În condițiile în care lupta cu pandemia pare departe de a se fi încheiat, ba chiar dimpotrivă, Belîi a abordat şi subiecte precum tratamentul cu plasma, hidroxiclorochina, cazurile de reinfectare, măsuri de prevenție luate pentru a se evita răspândirea virusului in spital etc.

Epoch Times România: Aţi declarat recent, într-un interviu, că la Institutul de Medicină Urgentă nu mai sunt practic locuri pentru…