Dosare de Achizitii Publice – platforma de monitorizare realizata de Hotnews.ro & Freedom House România

HotNews.ro si Freedom House România lanseaza astazi, 2 aprilie 2014, o noua sectiune – „Dosare de Achizitii Publice” – in cadrul portalului hotnews.ro: dosareachizitii.hotnews.ro

Sectiunea isi propune sa ofere publicului o platforma on-line care sa transparentizeze procesul de achizitii publice prin monitorizarea felului in care se desfasoara marile contracte pe bani publici incheiate in Romania.

Pe de alta parte, dupa modelul Dosarelor Anticoruptie, sectiunea lansata astazi va monitoriza dosarele de achizitii publice ajunse in instanta, dar si importanti ordonatori de credite aflati in atentia publica.

Pe langa monitorizarea efectiva, sectiunea Dosare de Achizitii Publice isi propune realizarea de studii si evenimente in domeniu.

„Dosare de Achizitii Publice” este o sectiune initiata de Hotnews.ro si Freedom House România in cadrul proiectului „Combaterea fraudei in achizitii publice”, derulat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin „Programul de prevenire si combatere a criminalitatii” – Directia Generala Afaceri Interne. 

Aceasta sectiune nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene sau a vreunuia dintre partenererii implicati in derularea proiectului.