Decernarea premiilor SIJ, ediția a III – a, 2012

București, 8 februarie 2013

Comunicat de presă post-eveniment

Premiile pentru Jurnalism de Investigație

Freedom House România, alături de British American Tobacco România, au premiat joi, 7 februarie 2013, câștigătorii ediției a III-a a programului anual “Supporting Investigative Journalism”. Festivitatea s-a desfășurat la Hotel Intercontinental, sala Rondă, București, începând cu ora 19:00.

La această ediție au fost acordate 3 premii de câte 2.000 Euro și 4 premii de câte 1.000 Euro. Cei 7 jurnaliști premiați au abordat subiecte de interes public, de la afaceri controversate, la ilegalități din societatea românească. Moderatorul evenimentului a fost Dan Tăpălagă, editor coordonator al platformei online Hotnews.

Publicarea articolelor de presă și a materialelor de televiziune în cele mai importante canale media din România dovedește impactul pe care acest program îl are, în continuare, în promovarea și susținerea jurnalismului de investigație. Mai mult decât atât, anchetele jurnalistice au avut un ecou atât de mare, încât au dus la sesizări, destituiri și urmăriri penale.

Câștigătorii acestei ediții pot fi consultați aici.

Cu ocazia acestei festivități, au fost premiați și câștigătorii granturilor acordate în cadrul programului „Grants for Investigative Journalism”, finanțat de U.S. Department of State și Ambasada Franței în România. Cele 12 planuri de anchetă au fost alese dintr-un număr de 20 pentru a primi cei 800 de Euro alocați pentru fiecare cercetare.

Persoană de contact: Cristina Glomnicu
Telefon: 021.253 28 38; 0731 909 907; Fax: 021.253 00 63
E-mail: [email protected]