Cum au devenit Curțile Domnești atracția turistică a orașului, după un amplu proiect de restaurare pe fonduri europene – PressHub

Laurențiu Chiriac, muzeograf în cadrul Muzeului Județean Vaslui, a spus că programul de restaurare al zonei arheologice Curțile Domnești s-a făcut în baza cercetărilor arheologice sistematice, realizate de către specialiști. Proiectul a căutat să valorifice turistic și muzeistic patrimoniul arheologic din zonă.

«Am participat personal la toate aceste cercetări, pe care le-am realizat împreună cu specialiștii Institutului de Arheologie din Iași. Prin acest proiect s-a urmărit punerea în valoare a tuturor descoperirilor și vestigiilor arheologice din acest sit arheologic medieval. Zona a fost transformată într-un parc arheologic, în scopul îmbinării utilului cu plăcutul (bănci, zona gazonată, arbuști etc.)», a spus Laurențiu Chiriac.

Pentru municipiul Vaslui, ansamblul arheologic este cu atât mai important, cu cât centrul civic al orașului medieval este nucleul din care s-a dezvoltat actualul oraș.

«Curtea Domnească era de mare importanță în…