Controverse și procese din cauza unei licitații de 150 de milioane de lei, fonduri europene Compania de utilități publice Focșani, acuzată că favorizează firmele apropiate

O licitație de 150 de milioane de lei pentru utilitățile din Focșani e blocată după ce o firmă participantă l-a acuzat pe directorul CUP SA Focșani (Compania de Utilități Publice), Gheorghe Vasilescu, că favorizează firme preferate pentru a acorda contractele. E vorba despre realizarea de rețele de apă și canalizare în Vrancea. Reprezentanții firmei Euskadi SRL Timișoara spun că Vasilescu a încercat, și reușit, în mare parte, să înlăture firma de la o licitație cu fonduri europene, favorizând asocierea de firme SC Tancrad SRL – SC Vega 93 Galați.

Totodată, Dan Dănoiu, reprezentantul Euskadi, spune că Vasilescu le cere să renunțe la proces. În replică, Vasilescu spune că nu are nici un amestec și că firmele care contestă licitațiile aduc prejudicii comunităților, privându-le de utilități în timp real, pentru că ar întârzia demararea lucrărilor.

Pe 28 mai 2019, Curtea de Apel Galați a respins plângerea Euskadi (sursa).

Totuși,…