Celebra clădire de pe strada Visarion 8, construită în urma cu circa 100 de ani după planurile arhitectului Berindei, a dispărut furată bucată cu bucată – PressHub

Aceștia și-au manifestat tot timpul dorința de a demola clădirea și a construi un bloc în loc, însă nu au primit aprobările necesare de la Primăria Capitalei, deoarece imobilul face parte din ansamblul monument istoric “Lascăr Catargiu” și este zonă protejată.

Primăria Capitalei, Ministerul Culturii și Inspectoratul de Stat în Construcții au fost tot timpul spectatori și nu au luat nicio masură reală pentru protejarea clădirii.

2007

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun ca au adus anul trecut la cunoștința proprietarilor prevederile ce țin de executarea lucrarilor de construire/desfintare, dar nu ii pot amenda pe fiindca nu au atributii legale.

Prin adresa nr. 1586/C/20.03.2017, reprezentanții Poliției Locale au adus la cunoștința proprietarului imobilului, prevederile ce țin de executarea lucrărilor de construire/desființare prevăzute de Legea nr. 50/1991 – republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și condițiile…