Cel mai vechi muzeu de științe naturale din țară va fi renovat cu fonduri europene. Muzeul de Istorie Naturală din Iași, închis de peste șase ani

De ani de zile, Muzeul de Istorie Naturală din Iași, cămin pentru peste 300.000 de exponate rare, risca să se prăbușească, fiind închis publicului de mai bine de șase ani. Înființat în februarie 1834 și ajuns în patrimoniul Primăriei în 2015, muzeul a avut norocul ca, printr-o finanțare prin programul POR pe axa dedicată reabilitării patrimoniului cultural, să fie pe punctul de a fi reabilitat.

Unul dintre cele mai vechi muzee din țară va fi redeschis publicului larg după o investiție cu fonduri europene. Muzeul de Istorie Naturală din Iași este închis de peste șase ani, timp în care inclusiv statutul juridic al clădirii în care funcționează a fost o minge de ping-pong între autorități. Situația s-a clarificat în 2015: monumentul istoric din zona centrală a Iașiului, de pe bulevardul Independenței, a trecut, ca efect a unei hotărâri judecătorești, în patrimoniul public al Primăriei Iași.

Ulterior, municipalitatea ieșeană a invocat…