Ambasadorul Olandei consideră model de bună practică decizia confiscării speciale în cazul Voiculescu

„Este un exemplu foarte bun și ne-a arătat și nouă, în Olanda, cum să ne ocupam de expropriere și de confiscare, de aceste probleme de confiscare”, a declarat ambasadorul Olandei la București, Matthijs van Bonzel. 

„E vorba de proprietatea oamenilor, a contribuabililor. Aici am văzut că s-a făcut un progres mare, acum dl Voiculescu a fost supus unui tratament de confiscare și proprietatea sa va fi dată oamenilor. În România, conform barometrului Uniunii Europene, 95% din oameni consideră că există corupție și un sfert dintre români susțin că li s-a cerut să plătească mită. Așa că trebuie să avem în vedere toate acele instituții care îmbunătățesc societatea și, prin transparență și prin metode moderne, să poată spune populației ‘uitați, îmbunătățim lucruri, avem sprijinul partenerilor.”

Aceste declarații au fost făcute, potrivit Agerpres, la conferința „Regula de aur a bunei guvernanțe și a luptei împotriva corupției: împletirea armonioasă a politicilor și a acțiunilor de implementare”, organizată de Institutul Aspen România la Palatul Parlamentului.

Ambasadorul Olandei a cerut politicienilor să combată corupția „nu numai cu vorba, ci și cu fapta.”