Freedom House România lansează un nou proiect privind combaterea dezinformării și a racolării online

București, 29 martie 2021

Proiectul se adresează profesorilor de educație civică sau care predau lecții de dirigenție elevilor din clasele de gimnaziu, în școlile din medii defavorizate sau comunități vulnerabile din România. În special, sunt invitați să se înscrie profesorii din județele din Oltenia și Moldova, dar și din alte zone ale țării.

Scopul proiectului este de a oferi cadrelor didactice instrumente inovatoare de alfabetizare media pentru a-și sprijini elevii în dezvoltarea rezilienței la dezinformare și știri false online. Totodată, proiectul vizează combaterea fenomenului de trafic de persoane, prin sporirea gradului de conștientizare a riscului de racolare prin mediul online.

Proiectul presupune realizarea unui manual digital aplicat, accesibil, și instruirea a 12 profesori, care la rândul lor vor instrui cate ~20 de elevi fiecare, din școlile în care activează. Predarea conținutului acestui manual va avea loc aproximativ o dată pe săptămână, sau 10 lecții a câte ~50 minute fiecare.

Proiectul se desfășoară în perioada Martie- Noiembrie 2021 și intenționează dezvoltarea unui parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, în vederea includerii acestui manual la lecțiile opționale din curriculum-ul național.

Tot ce trebuie să faceți pentru a vă înscrie în acest proiect este să trimiteți CV-ul până la data de 31 Martie 2021, la office@freedomhouse.ro.

Vă rugăm să menționați drept subiect al email-ului:
Înscriere [prenume] [numeDISCO. 

Persoană de contact:

Stefan Josan
Project Coordinator
Freedom House România
00403.142.505.83

Proiectul este implementat de către Freedom House România, cu suportul financiar al Consiliului Europei și Uniunii Europeană, prin programul Democratic and Inclusive School Culture in Operation (DISCO).