Freedom House România caută un ilustrator pentru manualul și broșura dedicate profesorilor de gimnaziu din cadrul proiectului privind combaterea dezinformării și a racolării online

Freedom House România caută un ilustrator pentru îndreptarul (manualul) și broșura privind combaterea dezinformării și a racolării online. Manualul se adresează în special profesorilor de dirigenție și cultură civică, care predau la clasele VII-VIII în școlile din mediile defavorizate și vulnerabile din România (e.g. Oltenia, Moldova), iar broșura se adresează elevilor.

Scopul proiectului este de a oferi cadrelor didactice instrumente inovatoare de alfabetizare media pentru a-și sprijini elevii în dezvoltarea rezilienței la dezinformare și știri false online. Totodată, proiectul  vizează combaterea traficului de persoane, prin sporirea gradului de conștientizare a riscului de racolare prin mediul online.

Manualul va avea și o variantă printată și va cuprinde 5 capitole (aproximativ 50 de pagini), după cum urmează:

1) Noțiunile de fake- news;

2) Cadrul juridic care reglementează infracțiuni privind dezinformarea, sancțiuni pentru răspândirea de știri false, dar și ce drepturi civice sunt încălcate;

3) Instrumentar pentru combaterea dezinformării digitale și verificarea veridicității faptelor (fact-checking);

4) Teorii ale conspirației, fake-news despre/ în contextual Covid-19;

5) Interferența dezinformării online cu riscurile de traficării.

Fiecare capitol trebuie să aibă cel puțin o ilustrație, iar bugetul alocat pentru cele 5 ilustrații este de 1000 de Euro. Termenul limită la care puteți să aplicați este 5 MAI 2021, la office@freedomhouse.ro. Aplicația constă într-o propunere de copertă și portofoliu.

Persoană de contact:

Anca Livadaru
Assistant Project Coordinator
Freedom House România
00403.142.505.83

Proiectul este implementat de către Freedom House România, cu suportul financiar al Consiliului Europei și Uniunii Europeană, prin programul Democratic and Inclusive School Culture in Operation (DISCO).