Register

Fostul preşedinte al Germaniei, în faţa instanţei

Christian Wulff trebuie să stea pe banca acuzaţilor, fiindcă a respins o înţelegere avansată de Parchet. Fostul preşedinte vrea să demonteze acuzaţia de primire de foloase necuvenite ce planează asupra sa. Fapta se pedepseşte cu amendă sau închisoare până la maximum trei ani. Este un eveniment senzaţional şi fără precedent în Germania.

Christian Wulff, preşedinte al Republicii Federale Germania în intervalul 2010 - 2012, va trebui să apară personal în faţa judecătorilor. Interesul presei este de acum imens. Toate detaliile neplăcute, care au culminat cu demisia preşedintelui, vor fi din nou luate sub lupă cu ocazia procesului.

Se va vorbi din nou despre înclinaţia politicianului creştin-democrat spre lux şi tovărăşia milionarilor, despre creditul controversat pe care l-a contractat pentru achiziţia unei vile, despre concediile pe care le-a petrecut în casele de vacanţă ale unor cunoscuţi cu dare de mână. (...)

Fostul preşedinte ar fi putut scăpa de acest spectacol dacă ar fi acceptat să plătească o amendă de 20.000 de euro, după cum îi propusese Procuratura. (...)

Wulff a refuzat însă oferta procurorilor, comunicând prin avocaţii săi că "intenţionează să lupte pentru onoarea şi drepturile preşedintelui în afara exerciţiului Christian Wulff".

Eşuat ca politician, umilit de presă şi compătimit de mulţi dintre germani, Wulff vrea cel puţin să scape de stigmatul de infractor.

Citeste articolul aici


PROIECTE NAŢIONALE

 

 

Să arătăm şi ceea ce nu se vede, şi ceea ce nu se spune
Întâlnirea cu jurnalişti din întreaga ţară, fiecare reprezentând, în concepţia mea idealistă, centre de rezistenţă în acest domeniu, edificat în ultimii ani tot mai mult pe nisipuri mişcătoare, a fost ca o pilulă miraculoasă care nu m-a vindecat de pesimism, dar mi-a întărit credinţa că nu e corect faţă de noi să abandonăm să arătăm şi ceea ce nu se vede şi ceea ce nu se spune.
Ligia Voro de la TV Târgu Mureș este laureată a programului Supporting Investigative Journalism pentru investigaţia Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Tîrgu-Mureş – Analize la suprapreţ

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate