Register

Procurorul-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, semnal de alarmă: ”20 de DOSARE GRELE s-ar putea PRESCRIE dacă intră în vigoare noul Cod Penal”

Judecători și procurori-șefi au participat la conferinţa organizată de Expert Forum şi Freedom House România pe tema noilor provocări în lupta corupţiei la nivel înalt, fenomen care tratează în special domeniul achiziţiilor din bani publici. 

 

UPDATE. Procurorul- șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, în cadrul conferinței, că intrarea în vigoare a noului Cod Penal ar putea duce la prescrierea a 20 de dosare de corupție. "Noi foarte mult nu putem interveni, am cerut o analiză a dosarelor de corupție aflate pe rolul DNA și a celor care sunt pe rolul instanței," a precizat Kovesi. Lucrările conferinţei au fost deschise la ora 9.00, prin speech-ul directorului Freedom House România, Cristina Guseth. Printre invitaţii de marcă s-au numărat: procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt-Hăineală, dar şi preşedintele Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), Lehel Lorand Bogdan, Cicerone Stan – Director, Direcţia de supraveghere ex-post, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP). La evenimentul organizat în sala Fortuna a Hotelului Intercontinental au participat și judecători şi procurori.

 O altă dezbatere în cadrul lucrărlor Conferinţei este cea privind "
Probele indirecte în materie penală", după expozeul pe această temă susţinut de Dana Tiţian, consilier al procurorului şef al DNA. Marius Bulancea, consilier al procurorului şef al DNA care a dat lămuriri pe tema articolului 13 din Legea 78/2000 referitor la infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie (articol la care s-au încadrat atât Adrian Năstase, cât şi Liviu Dragnea). 

Articol semnat de Ionel Stoica pentru evz.ro

PROIECTE NAŢIONALE

 

 

Să arătăm şi ceea ce nu se vede, şi ceea ce nu se spune
Întâlnirea cu jurnalişti din întreaga ţară, fiecare reprezentând, în concepţia mea idealistă, centre de rezistenţă în acest domeniu, edificat în ultimii ani tot mai mult pe nisipuri mişcătoare, a fost ca o pilulă miraculoasă care nu m-a vindecat de pesimism, dar mi-a întărit credinţa că nu e corect faţă de noi să abandonăm să arătăm şi ceea ce nu se vede şi ceea ce nu se spune.
Ligia Voro de la TV Târgu Mureș este laureată a programului Supporting Investigative Journalism pentru investigaţia Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Tîrgu-Mureş – Analize la suprapreţ

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate