Register

Ministrul Justitiei a retras candidaturile controversate pentru sefia sectiei anti-coruptie din DNA si a facut alte propuneri

Robert CAZANCIUC, Ministrul JustițieiRobert CAZANCIUC, Ministrul JustițieiMinistrul Justitiei a retras candidaturile controversate ale Iulianei Bendeac si lui Viorel Cerbu pentru sefia sectiei anti-coruptie din DNA si a facut alte numiri: procurorii Gheorghe Popovici si Danut Volintiru, anunta un comunicat al Ministerului. Gheorghe Popovici a lucrat in dosarul Voiculescu - Antena 3, iar Danut Volintiru a lucrat in dosarul Adrian Nastase - Trofeul Calitatii. Reamintim ca sefa DNA, Codruta Kovesi, ii propusese ministrului alte numiri.
Totodata, Cazanciuc a solicitat Consiliul Superior al Magistraturii un aviz pentru numirea procurorului Mariana Alexandru, fost adjunct al procurorului sef al Sectiei I DNA, in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie. Decizia retragerii celor doua propuneri a fost luata in urma consultarilor cu procurorul-sef al DNA Laura Codruta Kovesi, cu procurorul sef al Sectiei I DNA Iuliana Bendeac si adjunctul procurorului sef al Sectiei I DNA, Viorel Cerbu.

Urmărește declarația ministrului Canziuc pe www.hotnews.ro

PROIECTE NAŢIONALE

 

 

Să arătăm şi ceea ce nu se vede, şi ceea ce nu se spune
Întâlnirea cu jurnalişti din întreaga ţară, fiecare reprezentând, în concepţia mea idealistă, centre de rezistenţă în acest domeniu, edificat în ultimii ani tot mai mult pe nisipuri mişcătoare, a fost ca o pilulă miraculoasă care nu m-a vindecat de pesimism, dar mi-a întărit credinţa că nu e corect faţă de noi să abandonăm să arătăm şi ceea ce nu se vede şi ceea ce nu se spune.
Ligia Voro de la TV Târgu Mureș este laureată a programului Supporting Investigative Journalism pentru investigaţia Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Tîrgu-Mureş – Analize la suprapreţ

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate