Register

eLiberare: lansare resurse informative cu privire la traficul de persoane

Partenerii noștri în lupta antitrafic de la eLiberare au lansat pliante, pachete DVD și coperte Facebook ce conțin statistici și informații referitoare la fenomenul traficului de persoane. Scopul principal al campaniei este învățarea publicului larg cum să identifice potențialii traficanți și cum se pot feri de pericolul traficului. 
eLiberare este un ONG înființat în 2013, în România, implicat în lupta împotriva traficului de persoane și a exploatării sexuale.
Misiunea principală a organizației s-a materializat în coordonarea unor inventive campanii de conștientizare a opiniei publice precum și angajarea cât mai multor ONG-uri, atât din țară, cât și din străinătate, în prevenirea și combaterea traficului de ființe umane. 

Resursele sunt puse la dispoziția publicului larg și pot fi descărcate în mod gratuit pe website-ul oficial și pe pagina de Facebook. Utilizatorii sunt încurajați să posteze, să împartă și să promoveze materialele create în scopul creșterii nivelului de conștientizare.

PROIECTE NAŢIONALE

WATCHDOG

19-02-2019

Press release: a group of 25 NGOs are acting together in order to bring into the international community’s attention the Țandarei case

Your Excellency,  As members of the civil society, we, a group of 25 Romanian and international NGOs that fight against corruption and organised crime, are acting together in order to bring into the international community’s attention the Țandarei case on trafficking in minors.

 

 

Să arătăm şi ceea ce nu se vede, şi ceea ce nu se spune
Întâlnirea cu jurnalişti din întreaga ţară, fiecare reprezentând, în concepţia mea idealistă, centre de rezistenţă în acest domeniu, edificat în ultimii ani tot mai mult pe nisipuri mişcătoare, a fost ca o pilulă miraculoasă care nu m-a vindecat de pesimism, dar mi-a întărit credinţa că nu e corect faţă de noi să abandonăm să arătăm şi ceea ce nu se vede şi ceea ce nu se spune.
Ligia Voro de la TV Târgu Mureș este laureată a programului Supporting Investigative Journalism pentru investigaţia Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Tîrgu-Mureş – Analize la suprapreţ

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate