Register

 


E.ON susţine valorile jurnalismului din România

De la venirea sa pe piaţa românească, în anul 2005, grupul E.ON a construit şi dezvoltat o strânsă relaţie de colaborare cu presa din cele 20 de judeţe în care activează.

Este vorba despre sute de instituţii media, de la presa online şi până la posturi de radio şi televiziune de interes local sau naţional, care joacă de multe ori un rol esenţial în dialogul dintre companie şi consumatorii noştri.

Suntem convinşi că, în pofida vremurilor dificile, în România există şi se mai poate face presă de calitate, fidelă valorilor reprezentate de echidistanţă, obiectivitate şi profesionalism. O vedem în activitatea noastră de zi cu zi şi o demonstrează din plin această prestigioasă competiţie pe care am decis să o susţinem din dorinţa de a contribui la viitorul unei prese formate din profesionişti talentaţi şi dedicaţi meseriei lor.

Grupul E.ON susţine an de an numeroase proiecte care răspund nevoilor comunităţilor locale, accentul fiind pus pe iniţiativele din domeniile educaţiei, culturii şi medical.

Toate aceste proiecte sunt concentrate pe ideea de a se construi un viitor mai bun pentru tânăra generaţie, astfel că alăturarea E.ON în calitate de susţinător al competiţiei ”Tânărul jurnalist al anului” a fost firească şi sperăm să devină una cu tradiţie.

George Solomon,
Director Comunicare și Corporate Affairs - E.ON România

PROIECTE NAŢIONALE

Tânărul Jurnalist al Anului

Concursul „Tânărul Jurnalist al Anului" a fost iniţiat în 1998, cu sprijinul Edipresse AS Romania şi al sponsorului fondator - Vodafone Romania. Este un proiect adresat ziariștilor de presă scrisă până în 35 ani. Vlad Mixich (HotNews.ro), Petrișor Obae (paginademedia.ro), Cristian Ghinea (Dilema VecheCRPE), Cristina HurdubaiaGabriela Lupu (România liberă), Silvia Vrînceanu (Ziarul de Vrancea), Daniel Befu, Liviu Iolu (Adevărul), Andrei Luca Popescu (Gândul.info), Serinela Spătărelu (Ziare.com), criticul de teatru Cristina Modreanu și publicistul Cristian Pătrășconiu sunt printre laureații edițiilor anterioare.

LAUREAŢI

Vezi castigatorii editiilor anterioare

Fiind un premiu pentru tineri, s-a acordat o atenţie deosebită în alegerea membrilor juriului, a acelor oameni capabili să recunoască valoarea. Din convingerea că reputația și credibilitatea acestui concurs este dată de oamenii care îl girează, componența juriilor a ramas în mare parte aceeași de-a lungul timpului.

Gură de oxigen pentru jurnalismul de investigație
Jurnalismul de investigaţie e cu un picior în groapă. E aproape magic când fundaţii străine sau româneşti, cum a fost în cazul meu Freedom House, dau câte o gură de oxigen, vitală, care mai aprinde lumina prin pâcla românească presărată cu şmecheri, absurd şi corupţie. Rolul SIJ a fost să dea această gură de oxigen.
Mircea Opriș, ziarist la Jurnalul Național, autorul investigației Poluarea firmei Continental, este unul dintre laureații programului Supporting Investigative Journalism

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate