Register

Cerem demisia Laurei Georgescu din CNA

Consiliul Național al Audiovizualului, instituție publică organizată pe fundamente legislative riguroase de independență față de influențele politice și de promovare a interesului public, este profund afectat din punct de vedere al credibilității de comportamentul neadecvat al președintelui Laura Georgescu.

Dezvălurile din ultima perioadă arată un înalt funcționar public cu un limbaj nedemn de rangul de ministru, care recurge la șantaj, care afirmă că asigură protecție unui post de televiziune și companiilor de cablu, amenință angajații și susține că este încurajată de la cel mai înalt nivel.

Lipsa de atitudine publică a guvernului, cel care a propus-o pe Laura Georgescu în această funcție, este inacceptabilă, lăsând opiniei publice impresia că tolerează și susține astfel de manifestări, că ignoră cu bună știință misiunea Consiliului Național al Audiovizualului.

Organizațiile semnatare cer demisia Laurei Georgescu din calitatea de membru al CNA.

Solicităm guvernului să se delimiteze de astfel de practici, care compromit nu doar instituția, ci și valorile europene pe care România și le-a asumat.

Ceilalți membri ai CNA și Parlamentul, în subordinea căruia se află această instituție, au datoria să găsească soluții pentru restabilirea credibilității instituției, prin atitudine echilibrată și nepărtinitoare față de societățile care activează în domeniul audiovizualului și prin aplicarea fără nicio rezervă a prevederilor legislației audiovizualului.

Demisia urgentă a Laurei Georgescu din calitatea de membru al CNA se impune.

Grupul pentru Dialog Social

Freedom House România

Expert Forum

Revista 22

PROIECTE NAŢIONALE

 

 

Cei care au câștigat și-au confirmat mai târziu valoarea
Cei care au câştigat de-a lungul timpului şi-au confirmat mai târziu valoarea, dovedind că selecţia este făcută într-un mod foarte riguros. Pentru mine a însemnat un plus de credibilitate ca jurnalist.
Serinela Spătărelu este director al Ziare.com, laureat al premiului „Tânărul Jurnalist al Anului” în 2003

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate