Decizia în investigatia privind retailul alimentar, spre finalul anului (Agerpres)

Bucureşti, 30 sep /Agerpres/ - O decizie în investigaţia privind retailul alimentar ar putea fi luată până la finalul anului, iar o audiere ar putea avea loc la sfârşitul lunii octombrie, a declarat, marţi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei [în cadrul conferinței de închidere „Beneficiile competiției, investigarea practicilor anticoncurențiale” organizată de Freedom House România].
 
"Investigaţia privind retailul alimentar a fost finalizată în prima parte a anului. Rapoartele de investigaţie au fost transmise companiilor. Va exista o audiere la sfârşitul lunii octombrie şi mă aştept să avem o decizie până la sfârşitul acestui an. Ce urmărim acolo sunt relaţii între patru lanţuri de magazine şi furnizorii lor: Interex, Metro, Selgros şi Mege Image.  Există o propunere de sancţionare", a spus Chiriţoiu. 
 
În ceea ce priveşte sancţiunile, Chiriţoiu a spus că pentru înţelegeri pe verticală, între lanţurile de magazine şi furnizorii lor, acestea fiind considerate de gravitate medie, sancţiunile sunt cuprinse între 2% şi 4% din cifra de afaceri. La aceste sancţiuni se mai pot adăuga creşteri în funcţie de durată sau circumstanţe agravante ori pot fi acordate reduceri în funcţie de circumstanţe atenuante. AGERPRES/(AS - autor: George Bănciulea, editor: Andreea Marinescu)
înapoi la partea de sus