Workshop în dreptul concurenței cu participarea specialiștilor Oxera

Participanții la workshopul din 16-17 martie, din București, au avut ocazia să dezbată probleme din dreptul concurenței alături de reprezentanți ai Oxera - Compelling Economics, una din cele mai mare companii de servicii de consultanță în economie. Sahar Shamsi, Principal Consultant și Joseph Bell, Senior Consultant, au vorbit despre cuantificarea daunelor în acțiunile în despăgubire și despre utilizarea de către judecător a probelor de natură economică.

Evenimentul a fost organizat de Freedom House România în parteneriat cu Institutul Național al Magistraturii și Consiliul Concurenței în cadrul proiectului internațional ”Pregătire specializată pentru practicienii europeni în dreptul concurenței/Specialised Trainings for European Practitioners”.

Doamna Eugenia Marin, judecător la ICCJ, a prezentat jurisprudența instanței supreme în materie de aplicare publică a normelor de concurență, iar Alan McCarthy, din partea A & L Goodbody, a prezentat cuantificarea daunelor din perspectivă irlandeză.

Din partea Consiliului Concurenței au vorbit Daniela Bădilă, Director General, Cristina Butacu, Director al Direcției Juridic Contecios și Paul Prisecaru, Director Adjunct. Temele abordate au fost cauistica CCR și provocările implementării Directivei UE privind acțiunile în despăgubire,  rolul autorităților în materie de concurență în aplicarea la nivel privat a normelor de concurență prevăzute de legislația europeană și națională și probe de natură economică în cazuri de dreptul concurenței.

înapoi la partea de sus